maanantai 25. toukokuuta 2009

Mieleinen museo

Viikonloppuna kävimme tutustumassa Tuomarinkylän kartanon sivurakennuksessa sijaitsevaan Lastenmuseoon. Meitä oli neljän hengen joukko: Hänen Aurinkoinen Korkeutensa äitinsä, isänsä ja puolisiskonsa kera. Vitsailin ennen museoon menoa, että todennäköisesti Hakki on museoon liian pieni ja siskonsa (13 v) liian iso, mutta mennään nyt kuitenkin käymään. Mutta Lastenmuseo oli kyllä positiivinen yllätys, ja etenkin Hakille erityisen mieleen. Tämä olikin paikka, josta "ei saa koskea" -kyltit puuttuivat täysin!

Lastenmuseon tämänhetkisen näyttelyn teemana oli Helsingin eläimet kautta aikain, ja eläimiä olikin tuotu esille monella tapaa. Hakki intoutui kiipeämään hevoskärryihin ja pois noin viisi miljoonaa kertaa... Museossa oli myös karuselli, jossa saattoi istua joko norsun, kamelin tai riikinkukon kyydissä, ja kuten kuvasta näkyy, oli riikinkukko Hakin valinta. Se olikin "selkänojallisena" mallina myös turvallisin.

Tottakai näyttelyyn kuului myös lehmä! Ja kyllä Hakkikin kokeili lähteä lypsylle... Rakenteissa oli myös monenmoisia kurkistusluukkuja, joiden paukattaminen oli "se juttu", ei niinkään luukun takaa löytyvät yllätykset.

Museossa pääsi myös kiipeämään lintutorniin. Hakin kohdalla voi todeta, että linnuista viis, mutta tornissa neljää nappia painamalla sai kuuluville lintujen ääniä: satakielen laulua, kanahaukan ääntelyä, naakkaparven kuhinaa tai pulun kujerrusta. Tällaiset napit, joita oli luvallista painella, olivat ihan huippujuttu!

Kahisevien nauhojen kautta siirryttiin veden alaiseen maailmaan..! Nauhojen välistä oli muutenkin hauska kurkistella.

Näyttely ei ollut mitenkään suuri, vaan todellakin "lapsenkokoinen". Se oli myös toteutettu lapsia kiinnostavasti, ja vaikka näyttelyn sanoma ja opettavaisuus vielä menikin Hakilta ohi, oli hänellä museossa todella hauskaa. Lastenmuseo kannattaa pitää käyntikohteena mielessä. Ja museo oli jopa ilmainen!

Ei kommentteja: