maanantai 4. toukokuuta 2009

Isäntämies

Meillä on pihalla leikkimökki. Ja Hakki on näin ollen isäntämies, leikkimökkinsä valtias. Kun noin vuosi sitten teimme kauppoja tästä rivariasunnostamme, tarjoutui meille mahdollisuus ostaa myös edellisten asukkaiden pihalle pystyttämä leikkimökki. Epäröimme, koska ajattelimme, että tarvitseeko Hakki nyt mitään leikkimökkiä ja romuvarasto siitä kuitenkin tulee...

Päädyimme kuitenkin tekemään kaupat myös leikkimökistä, ja se oli hyvä päätös. Siellä on ollut ollut hyvä säilyttää kaikenmoista talven yli (romuako..?), siihen saattoi kiinnittää vappuaattona pari vappupalloa ja, ennen kaikkea, HAKKI TYKKÄÄ LEIKKIMÖKISTÄ!

Hakin suurta hupia on kuljettaa tavaroita edestakaisin mökkiin ja pihalle, mökkiin ja pihalle, yhä uudestaan ja uudestaan. Suurin into kohdistuu haasteellisempiin kuljetettaviin, kuten taaperokärryyn ja omaan siniseen muovituoliin. Kynnyksellä ja terassilla näiden isokokoisten tavaroiden kanssa meinaa käydä kalpaten, kun askel ei vielä ole aina niin vakaa. Mutta vaikka kompuroiden Hakki sisukkaasti työntää kärrynsä sisälle mökkiin. Ja tuo sen kohta ulos.

Hakki on myös hyvin huolellinen ja pyrkii sulkemaan oven perässään. Oven hakasta hän ei vielä osaa sulkea, mutta avaaminen jo onnistuu. Isännällä on homma hallussa!

Kirjallinen yöpöytä: Maeve Binchy, Valkeiden kukkien lehto
Mukava välipala dekkariputkeeni oli tämä Maeve Binchyn Valkeiden kukkien lehto. Romaani on eräänlainen novellikokoelma, jossa eri tarinoiden ihmisiä yhdistää side Rossmore-nimiseen kaupunkiin Irlannissa. Tärkeässä osassa on myös paikallinen Pyhän Annan toivomuslähde, jonka olemassaolo jakaa mielipiteitä etenkin tiehankkeen edetessä, joka hävittäisi lähteen. Monia ihmiskohtaloita ratkeaa ja viimein myös toivomuslähteen kohtalo.

1 kommentti:

tuttiina kirjoitti...

Söpö ja tomera pikku isäntä :)