torstai 19. marraskuuta 2009

Rokotettu!

Olen yrittänyt kovasti olla rauhallisella mielellä, vaikka tämä possuflunssa nyt jyllää sekä lehdissä että pääkaupunkiseudulla. Sen päätin kuitenkin varsin nopeasti, että Hakki saa rokotuksen, kun hänen vuoronsa koittaa. En yksinkertaisesti uskaltaisi olla ottamatta rokotusta, vaikka toki rokotteestakin voi olla haittansa, ja toinen ongelma on se, ehtiikö se edes suojata epidemialta.

Alle 3-vuotiaiden rokotukset alkoivat Helsingissä maanantaina, ja eilen aamulla me menimme Hakin kanssa oman neuvolamme rokotusjonoon. Olin pyytänyt esimieheltäni lupaa tulla myöhässä töihin, ja mietin jo, ehdinkö työpaikalle koko päivänä. Olimme Hakin kanssa neuvolalla noin vartin yli kahdeksan aamulla, ja jo yhdeksältä olimme istuneet odotushuoneessa myös rokotuksen jälkeisen 20 minuutin varoajan! Eli homma hoitui varsin mitättömällä jonottamisella ja tosi mukavasti! En sano kivuttomasti, sillä kyllä Hakki parkui, mutta lopetti, kun kuuli olevansa erittäin reipas poika... Nyt vain toivotaan, että tauti ei iske seuraavan kahden viikon aikana, kun rokotus ei ole vielä saavuttanut täyttä tehoaan.

Hakkihan on ollut erittäin vähän sairaana. Hoidosta olemme olleet toistaiseksi poissa kuumeen takia vain yhden päivän. Minä en ole muuten koskaan mitannut Hakilta kuumetta... Meillä on digitaalinen kuumemittari, mutta ei korvakuumemittaria, ja olen ymmärtänyt, että luotettavan tuloksen saamiseksi kuumemittari pitäisi tuikata Hakin perään. Siihen minulla on varsin suuri kynnys. Yleensä kuumeen kyllä havaitsee ilman mittariakin, mutta pelkään pahoin, että vielä se mittaaminenkin tulee ajankohtaiseksi. Hakki-ystävällisiä kuumeenmittausvinkkejä otetaan mielellään vastaan...

1 kommentti:

tuttiina kirjoitti...

Meilläkin on ihan normi digitaalinen kuumemittari, enkä ole kertaakaan joutunut mittaamaan kuumetta pyllystä, sillä Nean ensimmäinen kuume tuli vasta n. 1v3kk ikäisenä, ja silloin sain neidin jo pysymään paikallaan kainalomittauksenkin ajan.

Tiedän, että kainalosta mitattuna lukema ei ole yhtä tarkka, mutta miusta riittää tieto, että toisella on kuumetta. Lääkärissä sanottiin että kainalo-kuume heittää pahimmillaan n. +0,5 astetta, eli "lisään" sen usein kuumeeseen. Me annetaan jokatapauksessa heti kuumelääkettä ettei Nea ala kouristella.

Niin ja siitä paikallaan pysymisestä... Joskus se on ongelma: Välillä imetän mittauksen aikana, välillä etsin esim. youtubesta jonkun mielenkiintoisen videon katsottavaksi, välillä annan tikkarin/karkkiaskin/keksin tms. syötäväksi samalla, Nean voinnista riippuen tietysti.

Ps. Nealle nousi viime yönä kuume, joten asia on meillä todella ajankohtainen... Liekkö possunuhaa, nyt neiti on ihan pirteä. Isä tosin ollut kipeänä jo viikon n.38 kuumeessa, ja hoidostakin on 1hoitaja ja 4lasta poissa kuumeen takia...