lauantai 14. marraskuuta 2009

Pieni kulttuuriretki

Minulla oli perjantaina lomapäivä, ja teimme silloin Hakin kanssa pienen kulttuuriretken Annantaloon, joka on lasten ja nuorten taidetalo Helsingin keskustassa. Eipäs oltu aiemmin siellä käytykään. Ohjelmistossa oli tuolloin Naperokino, jossa esitettiin lyhytelokuvia lähinnä 0 -3 -vuotiaille lapsille. Minulla oli kyllä lähtemiseen pieni varaus. Jos Hakilla olisi ollut ns. "huono aamu", eli rankkaa vääntöä olisi jouduttu käymään aamupuurosta, pukemisesta, rattaisiin menemisestä yms., niin olisin voinut jättää retken sikseen. Mutta Hakkipa käyttäytyi hienosti. En sitten tiedä, ymmärsikö hän jo tämän palkitsemisen "Jos olet kunnolla, mennään junalla kaupunkiin katsomaan Myyrä-elokuvaa..."

Lyhytelokuvia Hakki ei jaksanut kovin pitkään katsoa. Ei vaikka se tuttu Myyräkin ilmaantui valkokankaalle. Annantalossa oli kuitenkin myös Pablo Picasson henkeen rakennettu installaatio, johon lapset pääsivät tutustumaan oikein lähemminkin. Tämä miellytti Hakkia, samoin kahvion leikkipaikka.

Tämä oli oikein mukava pieni retki. Ei mitään ihmeellistä, mutta jotain vaihtelua kummallekin. Hakki ei temppuillut eikä äitilläkkään pinna kiristynyt... Jäi niin hyvä mieli tästä käynnistä!

Ei kommentteja: