lauantai 27. elokuuta 2011

Haist home!

Viikko sitten viikonloppuna Turun linnan puistossa esiintyivät Jenni Vartiainen ja Maija Vilkkumaa. Sinne täytyi päästä, ja tämän vuoksi varattiin Turusta oikein hotellikin. Olin lähdössä konserttiin Hakin kummitädin ja hänen miehensä kanssa, mutta mukana reissulla olivat myös lapset ja heidän isänsä - isälle iski näin lapsenvahtivuoro, mutta ei sentään kovin monen tunnin pesti!

Olin suunnitellut valmistautuvani konserttiin pitkällä suihkulla hotellihuoneessa; ihokarvojen poistoa, tuoksuvaa hiustenpesua ja kosteusvoidetta. Hieman toisin kävi - pesin hiuksia lavuaarin päällä, ja kun suihkutin itseäni, lastasin samalla vettä lattiakaivoon, sillä kylpyhuoneessa ei ollut lainkaan kaatoja eikä varsinaista kynnystä, ja halusin välttää tulvan huoneen puolelle. Kosmetiikan tuoksuihin ei ehtinyt keskittyä, mutta homeen haju tunki joka paikkaan. Ja toisin kuin kotona, täällä ei tarvinnut miettiä, onko hometta vai ei. Home nimittäin rehotti kaakeleissa ja kynnyskohdassa selvinä kasvustoina.

Oli jotenkin surkuhupaisaa päätyä Turussa läpimätään hotelliin juuri kun tulokset oman asunnon hometutkimuksesta olivat tulleet ja vahvistaneet epäilymme. Hotelli ei ollut kyllä pelkästään homeinen, siellä oli muitakin ongelmia. Huoneissa ei ollut tietoa hätäpoistumisteistä, liekö siksi, että hätäpoistumistien edusta oli havaittu oivaksi paikaksi säilyttää kaikenmoisia tavaroita... Avotulta poltettiin kuitenkin surutta käytävällä ilman valvontaa - tuikkuja lasiastioissa. Hotellissa ei myöskään ollut hissiä, vaikka se sijaitsi toisessa kerroksessa. Niukka aamupala tarjoiltiin hotellin käytävällä. Eikä hotelli ollut edes halpa, yö kahden hengen huoneessa maksoi 79 euroa!

Olihan tuo taas varsinaista elämysmatkailua. Onneksi Jenni Vartiainen ja Maija Vilkkumaa pitivät huolen positiivisesta elämyksestä. Ja Merikeskus Forum Marinumkin oli hieno paikka, siellä pääsi meritunnelmiin esimerkiksi Suomen Joutsenen kannella.

Jotta muut osaisivat välttyä vaarantamasta terveyttään homeisessa hotellissa, kerrottakoon, että kyseessä oli Turun Hotel Harriet. Hotellin omien nettisivujen materiaali on vähän toisenlaista..! Ei taitaisi oheiset kuvat oikein asiakkaita houkutella. Tämän postauksen kuvista en voi ottaa kunniaa itselleni. Kuvat on ottanut Hakin kummitädin mies.

Ei kommentteja: