tiistai 28. syyskuuta 2010

Harkkahousut

Kuvassa Hänen Aurinkoisella Korkeudellaan on jalassa KVK:n harkkahousut. Eli ne eivät ole vaippa, vaan yhdet (pienet) pissat pitävät, neppareilta sivulta suljettavat housut. Hankin näitä viidet jo lopputalvesta, kun vaikutti siltä, että aika alkaisi olla kypsä Hakin kuivaksi opettelulle, mutta silloin se oli vielä virhearvio.. Kesäloma-aikaan olisi ollut hyvä panostaa tähän asiaan, mutta sairaalakuvioideni myötä kesästä tuli pelkkää selviämistä. Mutta nyt, nyt Hakki lähti tänäkin aamuna hoitoon yllään HARKKAHOUSUT!

Ryhmiksessä Hakki onkin ollut nyt kuiva jo noin parin viikon ajan. Kakka tulee kyllä vaippaan, mutta pissat tehdään pottaan / pönttöön. Kotona ei kuitenkaan suju yhtä hyvin. Kotona ei millään haluta pissalle, vaan siitäkin tehdään usein oma vääntönsä, ja näin ollen pissa ehtii tulla housuun ennen kuin on päästy yksimielisyyteen siitä, käydäänkö potalla vai ei. Aamu- ja iltapissat sujuvat ehkä parhaiten. Kotona käytänkin vielä suurimmaksi osaksi vaippoja, koska täällä tilanne on niin epävarma. Mutta hoidossa ryhmän paine ja rutiinit ovat tehneet Hakista kuivan. Ison pojan...

Ja kuten muissakin asioissa, Hakin kuivaksi oppiminen on toki ihana juttu, mutta lisää äidin luopumisen tuskaa. Näin se poika vain kasvaa ja kasvaa, ja vähitellen jättää äidin.. No, onneksi minulla on täällä toinen vaippahousu, joten ihan lähiaikoina ei vaipanvaihto lopu! Ryhmiksen hoitajat ovat naureskelleet minulle, kun en millään tahdo uskoa, että Hakille ei enää tarvitse pakata hoitopäivää varten repullista vaippoja. Tunnustettakoon, että tänäkin aamuna laitoin vaippareppuun harkkahousujen alle yhden vaipan. Ihan vain varmuuden vuoksi... No, varavaatelaatikossa on myös useammat collegehousut, joten pissavahingot eivät toki ole katastrofi. Mutta eihän niitä tosiaankaan ole nyt hoidossa edes sattunut.

Kotona pottailun motivoimiseksi on tehty tarravihkokin. Kuivasta päivästä saa tarran, ja kymmenen tarran jälkeen käydään ostamassa lisää duploja. Mutta tästä motivointiyrityksestä huolimatta homma ei kotona oikein etene. Tähän vaikuttanee sekin, että pikkusiskon myötä halutaan enemmän samanlaista huomiota kuin vauvakin saa.

Vai voiko olla niin, että Hakki on kotona yksinkertaisesti liian kiireinen käydäkseen potalla? Kun puhelukin voi tulla kesken "istunnon"..!

Ei kommentteja: