sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Lomaillen

Olen parhaillaan pienellä lomalla. Keskiviikko oli ensimmäinen lomapäivä, ja palaan töihin ensi keskiviikkona. Hakkikin on lomapäiväni poissa hoidosta lukuunottamatta tiistaita, jonka aion pyhittää täysipainoiselle shoppailulle..! Lomailu alkoi varsin mukavasti, kun ystättäreni Tampereelta saapui meille kylään 9-vuotiaan poikansa kanssa. Heti keskiviikkoiltana uusimme viime syksyisen Huimala-käyntimme, ja mukavaa oli nytkin. Kuten kuvasta näkyy, oli tunnelma näin talvella suorastaan sähköinen...

Vietimme edelleen merkittävän osan ajasta alle 5-vuotiaiden alueella, mutta isojenkin puolelta löytyi Hakille kummasti puuhaa. Hakki ihmetteli curlingia, ja laski hurjasti mäkeä pomppulinnassa. Illan lopuksi Hakki pääsi ison trampoliinin makuun; kaatuili, hyppi ja iloitsi. Kotiinlähtö sattui juuri tähän saumaan, ja jouduin kantamaan protestia huutavan kaverin naulakoille. Ehkäpä Huimalaan palataan vielä!

Seuraavan päivän lomaohjelma oli käynti kylpylässä, Vantaan Flamingo Spassa. Jännitin kylpyläkäyntiä etukäteen, sillä jos kesäistä rannalla lutaamista ei lasketa, oli edellinen uimassa käyntimme vauvauintiajoilta vuoden takaa! Mehän jouduimme pois vauvauinnista Hakin ihoon tulleiden molluskoiden takia, ja niitä molluskoita on edelleen. Neuvolan mielipiteen mukaan ne eivät kuitenkaan estä harrastamista, sillä ne eivät tartu helposti.

Kylpyläreissua varten olin ostanut Hakille tosi hauskan sinisen muumi-uimapuvun. Uimahousutkin kun olivat tällä välin käyneet pieniksi. Flamingon pesutiloissa Hakki sai käydä pissalla lastenkokoisella pöntöllä, ja sen jälkeen oli suihkun ja uimapukuun pukeutumisen aika! Ja sitten altaille...

Hyvin pian kävi ilmi, että jännitin Hakin viihtymistä vedessä ihan turhaan. Flamingossa on tosi hyvä lastenallas, 30 cm lämmintä vettä ja kaksi lasten liukumäkeä, ja Hakki oli myyty! Myös vesisuihkujen alle hän meni seisoksimaan, vaikka kotioloissa hiustenpesu on usein niin järkyttävää, että.... Hakin vauhti vain äityi kylpylässä melkoisen hurjaksi. Välillä hän pyrki liukkaalla lattialla juoksemaan minua karkuun, ja olisi myös halunnut mennä yksin perheliukumäkeen, jota alle 6-vuotiaat eivät saaneet laskea kuin vanhemman kanssa. Porealtailu Hakin kanssa meni siihen, että kaveri hyppi reunalta veteen, piti sentään äidin kädestä kiinni. Kaatumisilta kylpylässä ei vältytty, ja kotona huomasin, että aika liuta naarmuja oli Hakin jalkoihin tullut. Mutta hauskaa oli, ja vesielementti on jälleen otettu haltuun! Flamingoon mennään ilman muuta toistekin. Ja ehkä muuallekin uimaan. Muumipukuinen vesipeto on herännyt henkiin!

Kirjallinen yöpöytä: Sujata Massey, Rei Shimura Hawaijilla
Haikein mielin luin tätä Rei Shimuraa, sillä tämä kirja oli Rei Shimura -sarjan päätösosa. Olen niin nauttinut näistä dekkareista, joissa japanilainen kulttuuri on tullut tutuksi. Tässä kirjassa selviteltiin rikosta Hawaijilla Rei Shimuran sukulaisten luona, ja rakkaudella on kirjassa oma tärkeä osansa... Mukava päätös hienolle sarjalle.

Ei kommentteja: