perjantai 31. lokakuuta 2008

Matkavalmisteluja

Saan Hänen Aurinkoisen Korkeutensa Isältä syntymäpäivälahjaksi matkan. Lähdemme kolmestaan viikoksi etelän lämpöön, ja matkavalmistelut ovat olleet meneillään jo jonkin aikaa. Vielä joskus reilu vuosi sitten suunnittelin syntymäpäiväkseni eksoottista seikkailuhenkistä matkaa, joka veisi minut Intiaan ja lähiympäristöön, yöpymään aavikolla ja ratsastamaan kamelilla. Kuvittelin, että lähes vuosikas vauva voi helposti olla hoidossa matkan ajan... Varovaisesti veljeni avovaimo, kahden lapsen äiti, totesi, että idea ei välttämättä ole täysin toteuttamiskelpoinen. Viikko erossa vanhemmistaan on vauvalle liikaa.

Hakin synnyttyä on ollut itsestään selvää, että matkailu lähiaikoina tapahtuu Hakin kanssa ja Hakin ehdoilla. Tuleva matkamme suuntautuu Kanarian saarille, missä en ole koskaan käynyt, ja jonka pitäisi olla lapsen kanssa turvallinen ja helppo valinta. Kuuden tunnin lento hieman arveluttaa, ja haastetta riittää varmasti myös Hakin ihon suojaamisessa auringolta. Aurinko kun ei ole Hakin eliniän aikana tähän mennessä liiemmin porottanut, viime kesäkin oli siltä osin erittäin helppo.

Hakille piti hankkia matkaa varten oma passi. Kävimme kauppakeskuksen fotoliikkeessä passikuvassa, ja kuvassa Hakki oli erittäin totinen kuten passikuvan henkeen kuuluu! Passihakemuksen jättämisestä tulikin sitten kohdallamme varsinainen poliisiasema-sightgtseeing.

1. poliisiasema: "Lupakansliamme on lakkautettu. Meiltä ei myöskään saa lupahakemuksia. Lupa-asioissa palvelevat seuraavat poliisiasemat..."
2. poliisiasema: "Lupakansliamme on tänään suljettu klo 12 lähtien koulutustilaisuuden vuoksi." Ja arvata saattaa, ettemme toden totta olleet asioimassa ennen puoltapäivää..!
3. poliisiasema: Poliisiaseman odotustilassa Hakki antautui vuoropuheluun paikalla olleen pienen koiran kanssa matkimalla tätä joka kerta tämän haukahdettua. Koiran omistaja koki tilanteen kiusallisemmaksi kuin minä ja siirtyi sivummalle. Kait minä olen sitten jo niin tottunut kaikenmoiseen älämölöön. Mutta vihdoinkin saatiin hakemus jätettyä! Oli mukana kaikki tarvittavat paperit: isän suostumus, oma passi ja Hakin passikuva. Virkailija kehui Hakin kuvaa, mutta halusi myös nähdä yhdennäköisyyden, minkä vuoksi Hänen Aurinkoisen Korkeutensa täytyi luopua hetkeksi vesipullostaan.

Ystävättäreni muisti minua jo hyvissä ajoin onnittelukortilla, jossa on mukana rintanappi... Rintanapin halkaisija on ainakin 15 cm, ja siinä on näkyvissä täytettävien vuosien lukumäärä, minkä toden totta nyt erottaa, vaikka ikänäkökin vaivaisi. Ystävättäreni painotti, että rintanappi tulee pakata matkatavaroiden joukkoon syntymäpäiväsankarin tunnusmerkiksi. Voin kuvitella, että hän nauraa makeasti ajatellessaan minua kävelemässä rantabulevardilla rintanappi (vai rintalautanen..?) t-paidassa roikkuen. Oli kyllä mainio oivallus tuo kortti..!

Meillä kotona on matkavalmisteluihin liittynyt myös näytelmäharjoitus. Seuraavassa vuoropuhelussa minä esitin Nordea-pankin pankkivirkailijaa, ja Hänen Aurinkoisen Korkeutensa Isä matkalle lähtevää turistia.

- Päivää. Minä haluaisin vaihtaa Espanjan rahaa.
- Espanjassa on myös käytössä eurot, joten teidän ei tarvitse vaihtaa rahaa.
- Mutta minä tarvitsen Espanjan rahaa.
- Onko teillä tili meidän pankissa?
- Mikä pankki tämä on?
- Nordea.
- Ei minulla ole tiliä Nordeassa.
- Teidän pitää mennä omaan pankkiinne ja nostaa tililtänne rahaa. Eurot ovat myös Espanjan rahaa.
- Mutta minä haluan Espanjan euroja.
- Siis sellaisia euroja, joissa on seteleissä ja kolikoissa takana Espanjan kuvat? Niitä te saatte siellä matkakohteessanne, voitte vaihtaa suomalaiset euronne espanjalaisiin euroihin.
- Onnistuuko se varmasti? Minä haluaisin nyt Espanjan rahaa.
- Kyllä se varmasti onnistuu. Hyvää matkaa!
- Mutta minä haluaisin vaihtaa Espan---
- Tässä on nyt vähän jonoa. Hyvää matkaa!
- Mutta---
- VARTIJA!

Tässä on vielä aikaa tehdä matkavalmisteluja. Vaipat ja purkkiruoat otan mukaan ainakin suurimmaksi osaksi jo Suomesta. Kameraan pitäisi ehkä ostaa isompi muistikortti. Ja tarvitsisimmekohan matkasyöttötuolin? Hellelakki ja uimalelu taitavat löytyä tähän vuoden aikaan parhaiten paikan päältä... Matkakuumetta, matkakuumetta!

Ei kommentteja: