perjantai 24. lokakuuta 2008

Idoleita ja maajusseja


TV:n katselu on viime aikoina jäänyt vähälle. TV:n perään on sen sijaan syytä katsoa useinkin, sillä Hakki haluaa rukata katselukulmaa tiheään tahtiin. Jos hän saisi päättää, katselisimme varmaankin lattialla pötköttävää televisiota ylhäältä alaspäin. En ole katsonut tv:stä kokonaista elokuvaa sitten Hakin syntymän, mutta joitakin sarjoja seuraan. Digiboksille tallentuvat toiveikkaasti hyvää hetkeä odottamaan Täydelliset naiset, Tukka auki ja House, lisäksi valikoimaan ovat kuuluneet Greyn anatomia, Teho-osasto ja Teoria miehistä. Mutta jotain on ylitse muiden: Idols ja Maajussille morsian. Näitä seuraa myös Hänen Aurinkoisen Korkeutensa Isä.

Idols ja Maajussille morsian tulevat Hakin iltapuuroaikaan. Myös Hänen Aurinkoisen Korkeutensa nukkumaanmeno painaa päälle, mikä joskus saa äidin omatunnon kolkuttamaan, mutta yleensä valvominen ohjelman loppuun saakka onnistuu ilman suurempaa älämölöä. Puurohiutaleet täytyy saada kiehumaan ennen ohjelman alkua tai viimeistään ensimmäisellä mainostauolla. Keittoaika on vain kolme minuuttia, mutta hauduttaa voi helposti seuraavaan mainoskatkoon saakka. Hakin syöttötuoli on siirretty näiden ohjelmien ajaksi nojatuolin viereen, jotta sekä äiti että lapsi näkevät ohjelman. Erityisesti Idols on musiikista pitävän Hakin mieleen. Emme ole vielä kuitenkaan saaneet selville, kuka on Hakin suosikki.

Oma suosikkini on sen sijaan selvillä. Se on yllätyksekseni Koop Arponen! Alun perin ajattelin olevani Kalle-fani, ja vaikka hänestä edelleen pidänkin, on Koop esityksissään eleettömän yliveto. Ja näittekö, kuinka hän Idols-talossa tyhjensi astianpesukonetta!? Ja kertoi olevansa sitä mieltä, että omat jäljet pitää korjata - lumoavaa! Ja ruohonleikkuukin hoitui. Onkohan Koop kuunnellut Suurlähettiläiden Mitä miehen tulee olla -biisiä...? Hakinkin haluaisin opettaa korjaamaan omat jälkensä. Mutta jotta esim. tavaroiden paikalleen laitto onnistuu, täytyy ne ensin opetella heittelemään kaapista pihalle. Meillä on ollaan nyt siinä vaiheessa ERITTÄIN edistyksellisiä. Muutamassa hetkessä on suuri joukko keittiön aarteita pitkin poikin lattialla.

Idolsissa tällä kaudella on suuri pettymys ollut Jone Nikula. Hän puhuu mielestäni asiattomuuksia, ja keskittyy vain henkilökohtaiseen tulkintaansa tietyn työkalun olemassaolosta. Vauvablogissa on asiat ilmaistava siivosti, ja siksi toteankin, että Jone Nikulan oma "lillerilalleri" on mitä ilmeisimmin siirtynyt korvan taakse tai muuten kadonnut. Hän ei taidakaan olla niin kova kaveri kuin haluaisi, koska hänen on pidettävä yllä tuollaista mautonta uhoa.

Mutta entäs maajussit? Ohjelman tekee nautittavaksi jo maalaiselämän esittely, ja kun sitten vielä saa jännittää romanttisia käänteitä, niin kyllä tämä äiti nauttii! Hakin iltapuuro on jälleen tänään tv-ateria.

Ei kommentteja: