sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kaksivuotias


Pampula täytti hamassa menneisyydessä vietetyn kesäloman aikana kaksi vuotta. Ja aikamoisen ihana kaksivuotias hän onkin!

Mitat: pituus 84,5 cm ja paino 10,9 kg.

Sanavarastoa:

äiti (äiti)
tättä (isä)
pappa (vaippa)
anna (ANNA!)
kakka (kakka)
hiija (pissa)
hihhi (hissi)
mamma (mikä tahansa muumi, ei pelkästään muumimamma)
tiuti (mörkö)
auto (auto)
nennä (nenä)
kukka (kukka, mihin kategoriaan tahtovat mennä puutkin)
akka (ankka, ja myös muut linnut)
pippa (pimppa)
poi (pois)
mun (MINUN!)

Syntymäpäivälahjoja: nuken sateenvarjorattaat, kaksi nukkea, pyjama, kylpytakki, leijona-pehmo, mekko, prinsessa-reppu

Lempikirja: Aapon maailma

Pitää: pillimehuista, kekseistä, täplävanukkaista, suolapähkinöistä, jäätelöstä jne.., mutta syö onneksi hyvin myös oikeaa ruokaa. On myös aina tulossa hörppimään äitinsä teetä.

Lempiharrastukset: kirjojen selailu, keinuminen, rekka-autoilla ajo isoveljen kanssa, rattaiden / kärryjen työntäminen. Istuu myös mielellään kärryssä tai polkupyörän kyydissä.

Osaa: juosta, hyppiä, kiipeillä, pyöriä. Tekee kakat pottaan, ja pissat suurelta osin. Syö itse.

Kuvaavia adjektiiveja: omatoiminen, vahvatahtoinen, pidättyväinen, iloinen, hauska.



Kirjallinen yöpöytä
Hjorth & Rosenfeldt, Mies joka ei ollut murhaaja
Ostin itselleni kesälomalukemiseksi Mies joka ei ollut murhaaja -dekkarin, koska olin lukenut siitä kiinnostavan arvostelun. Ja täytyy sanoa, että huh, tämä oli vauhdikas tarina. Ja kun kuvittelee ratkaisseensa murhan, saattaa joutuakin huomaamaan, että väärässä sitä oltiin. Kirjassa on murhattu 16-vuotias koulupoika, jolla ei juurikaan ollut ystäviä. Yksinhuoltajaäidille hän oli kaikki kaikessa, mutta hän ei ollut pystynyt tarjoamaan lapselleen kaikkea sitä, mitä tämä oli tarvinnut. Murhaa selvittää mielenkiintoinen joukko poliiseja sekä psykologi Sebastian Bergman, joka on älykäs, ristiriitainen ja monen mielestä ärsyttävä henkilö. Nämäkin henkilöt tavataan myös jatkossa, ja luulenpa, että minäkin haluan palata vielä heidän seuraansa!

Janet Evanovich, Kuudestilaukeava
Että olen ollut nyt kiitollinen palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin kirjallisesta olemassaolosta! Kun tekee lähijunassa työmatkoja oltuaan neljä viikkoa kesälomalla, ei yleensä juuri naurata. Mutta tämä dekkari on saanut hymyn huulille moneen kertaan! Stephanie on myös ystävilleen ihastuttavan lojaali, ja tässä kirjassa hän suurelta osin onkin hankaluuksissa auttaessaan palkkionmetsästäjäkollegaansa tämän jouduttua pulaan. Stephaniella on myös muutamia ihmisiä, joista hän ei pidä, ja niillehän ei pieni jäynäkään tee pahaa... Kaikessa sähläämisessään hän on tietyllä tavalla hyvin johdonmukainen, eikä Stephanie Plumin seura petä lukijaakaan. Kirjat ovat vain parantuneet! Tässä seikkailee tärkeässä roolissa myös Bob.

Ei kommentteja: