torstai 23. elokuuta 2012

Uimahallissa

Nyt kun olemme käyneet kaksi kertaa läheisessä uimahallissa, uskallan sanoa, että meillä taitaa olla uusi harrastus! Mietin pitkään, että uskallanko lähteä kahden uimataidottoman kanssa uimahalliin, mutta kun Hakki kuitenkin osaa jo olla varovainen eikä tarvitse samalla tavalla vahtimista kuin Pampula, niin päätin kokeilla.

Lähiuimahallissamme on kaksi lasten allasta. Toisessa on vain noin 30 cm vettä, ja toinen on kyllä syvempi, mutta sielläkin Hakilla yltää jalat pohjaan. Eka kerralla olimme hyvin varustautumattomia, meillä ei ollut mitään omia vesileluja saatikka uima-apuja mukana. Mutta kivaa oli silti. Minua jäi kuitenkin hieman vaivaamaan, kun Hakki selosti jälkeenpäin, että "yhden kerran meinasin kyllä upota..". Ja Pampulahan kaatui laatoilla selälleen yrittäessään juosta minua karkuun!

Ystäviltä tuli vinkkejä seuraavaa uintikertaa varten, ja sitten Pampulalla olikin uimahallissa jalassa nilkkasukat ja Hakilla käsissään käsivarsikellukkeet. Ja lisäksi oli mukana sanko, lapio, kalamuotti ja patterikäyttöinen vene, joka urhoollisesti seilasi altaita ympäriinsä. (Kunnes vene meni rikki. Ollaan nyt käyty vaihtamassa se uuteen.) Yllättävän hyvin kaikki kyllä meni. Pampula piti minut kyllä kiireisenä, mutta Hakki totteli hienosti saamiaan ohjeita, koska tietää, että muutoin uimahalliin ei ole asiaa!

Hakille oli puhuttu paljon turvallisuudesta, ja se puoli olikin kiitettävästi hallussa. Mutta jostain muusta täytyi kuitenkin vielä huomattaa. Kun olimme pukuhuoneessa, Hakki meni naisen luokse, jonka ihossa oli kauttaaltaan pyöreitä jälkiä. "Sinullapas on paljon mustelmia!" Hakki totesi. Nainen selitti, että ne eivät ole mustemia vaan ihottumaa. Minä yritin vaivautuneena selittää, että Hakilla itsellään on jalat täynnä mustemia. Kohta Hakki jatkoi analyysejään. En tiedä, oliko kohteena sama nainen vai joku toinen, mutta Hakki tiedotti minulle, että "tuolla tädillä oli peppu ihan rutussa!". Nyt pyrin vaientamaan Hakin kuiskuttamalla, että ei tuollaisia pidä sanoa. Hakki puolustautui äänekkäästi: "Minähän vain sanoin, että tädillä on peppu rutussa!" Hakin uintiura naisten puolen asiakkaana vaatii siis vielä koulimista!

Mutta kyllä me vielä uimaan mennään. Pampulakin on nyt saanut veneen (muumisellaisen), ja missäs niitä veneitä niin hyvin pääsee uittamaan kuin uima-altaassa!

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Hih, Hakki tekee tarkkoja huomioita... :oD Uimahallihommat on meilläkin kova sana, ainakin jälkikasvun mielestä, niitä kun ei tunnu jääkylmä vesi haittaavan.