keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Itkua, itkua...

Pampulalla on koliikkia. Tuntuu rajulta sanoa noin, koska tilanne ei ole meillä mitenkään erityisen paha, mutta oireet täsmäävät asiasta lukemaani, ja ymmärrän kyllä olla kiitollinen, että pääsemme tässä suht koht vähällä. Siitä huolimatta lähinnä iltoihin ajoittuvaa huutoa yhdistettynä ilmavaivoihin on ollut ihan riittävästi. Itkulle haluaisi aina löytää syyn, ja monia vaihtoehtoja on tullut mietittyä.

Pampulalla ei ole tuttia. Hakillakaan sitä ei ollut, mutta nyt aloin jo harkita, tarvitsisiko Pampula sellaisen. Rauhoittaisiko se? Etsin tietoa googlesta ja vanhoista vauvalehdistä. Päädyin kuitenkin siihen, että ollaan ilman. Pampula ei imeskele sormiaan mitenkään erityisen paljon, toki välillä, mutta tuntuisi jotenkin hullulta opettaa vauvalle tapa, josta suositellaan jo ennen yhtä ikävuotta vierotettavan.

Saako Pampula tarpeeksi maitoa? Rintamaidon riittäminen huolestuttaa aina. Meillä on korviketta kaapissa, mutta päädyin kuitenkin ennen tuttipulloon tarttumista taas nettiin tiedonhakuun..! Paras sivusto oli ilman muuta Imetystukilista.net, suosittelen! Tulin siihen tulokseen, että Pampula ei kärsi ruoan puutteesta vaan hän on välillä tiheämmällä imemisellä nostanut maidon tuotantoa ja lisäksi hakenut lohtumaitoa vatsakipuihin. Maidon tulo on meilläkin tasaantunut, mutta ei loppunut, ja ei Pampula kyllä ulkoisestikaan näytä mitenkään erityisen nälkiintyneeltä...

Mutta miksi Hakkia itkettää? Hakki on huomannut, että itkevä vauva saa hyvin paljon huomiota osakseen, ja nykyään Hakkikin tirauttaa itkut hyvin helposti. Suoritus ei vain aina vaikuta kovin aidolta. Ja ne hetket, kun vauva tankkaa ruokaa, on Hakki oppinut hyvin hyödyntämään. Äidin imettäessä on kylpyhuoneen bambumatto väritetty värikynillä uuteen uskoon, xylitol-pastilleja syöty ahmimalla (lupa oli ottaa vain kaksi pastillia) ja käytiinpä tässä isän kassilla kaivamassa myrkkykasvipötköjäkin. Onneksi tupakka syljettiin heti pois eikä mitään vakavampaa seurannut. Tässä on välillä jo hyvin paljon aineksia siihen, että äitiäkin alkaa itkettää!

1 kommentti: