lauantai 9. elokuuta 2008

Soseralli


Minusta oli tosi jännittävää aloittaa kiinteiden ruokien antaminen Hänen Aurinkoiselle Korkeudelleen. Aloitin, kun Hakki oli reilut viisi kuukautta ja tiukasti neuvolan ohjeiden mukaan, ensin perunaa, seuraavalla viikolla lisäksi porkkanaa jne.. Soseutin perunan muuten sellaisella säiliöllisellä valkosipulipuristimella, kun sauvasekoitinta ei perunan muussaamiseen suositeltu. Hakille on ruoka alusta alkaen maistunut hyvin. Uudet maut ovat yleensä aluksi puistattaneet, mutta mielellään syömistä on silti jatkettu. Työkaverini antoi minulle läjän vauvaruokien ohjeita, jotka hän oli saanut käymältään työväenopiston vauvaruokakurssilta. Niitä olen hyödyntänyt ja valmistanut Hakille mm. kalapataa, possupataa ja broileririsottoa! Nämä ruokasoseet pyrin tekemään itse, mutta hedelmä- ja marjasoseet ostan purkeissa.

Iltavakiomme on kaurapuuro luumusoseen kera. Käytän puuroon ihan tavallisia pikakaurahiutaleita. Aamupuuroa varten on tullut ostettua valmiita puurojauheita, jotka ovat mielestäni hirvittävän kalliita. Mutta ovathan ne helppoja. Maltillisen alun jälkeen olen nyt maistattanut uusia makuja vähän nopeammin kuin yksi ruoka-aine viikossa, mutta ihan hyvin kaikki on sujunut. Mitään allergisia reaktioita en ole havainnut. Pientä näppylää näkyi kerran poskissa, ja silloin oli menossa uutuutena persikka, mutta se saattoi johtua muustakin. Pitää seurata tilannetta ottaessani persikan uudelleen listalle. Mauista toistaiseksi vaikein on ollut vadelma, jonka makuun pääseminen on kestänyt.

Soseitten valmistaminen Hakille on mukavaa. Mutta on pakko tunnustaa, että syöttäminen ei aina sitä ole. Jotenkin se sotku, minkä Hakki ruokaillessaan saa aikaiseksi, tekee välillä pahaa. Ja jos Hakki on siistillä tuulella, niin enköhän itse saa pudotettua ne liukkaat soseet lusikasta joko Hakin vaatteille tai lattialle. Soseruokailussa vallitsee Murphyn laki: kaikki, mikä voi mennä pieleen, myös menee.

Soserallin "jännittäviä" käänteitä:

Sosemöykky tipahtaa lattialle. Ei hätää, koirat siivoaa.. mietin. Seuraavaksi perässä tipahtaa nokkamuki suoraan soseen keskelle. Se siitä, äiti siivoaa sittenkin...

Kohdistan lusikkaa keikkuvan pään keskellä olevaan aukkoon. Keskityn, ja huomaamatta siirrän lautasta mukana. Salamannopeasti pieni käsi isketään lautasen keskelle, ja saalis läpytellään housuille ja pöydälle. Se siitä, kyllä äiti siivoaa...

Se soseista - hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: