sunnuntai 10. elokuuta 2014

Linnanmäellä

 
Huvipuistoilu on meidän perheessä sen verran harvinaista herkkua, että päätin laittaa blogiin muutaman kuvan muistoksi siitä, että vietimme kesäisen aamupäivän Linnanmäellä Helsingin Osuuspankin asiakkaiden yksityistilaisuudessa. Hakki oli nyt Lintsillä ensimmäistä kertaa elämässään, Pampulan kanssa kävimme siellä noin vuosi sitten viettämässä tyttöjen iltapäivää vain pienten lasten ilmaislaitteissa huvitellen. Siellä oli tuolloin vetonaulana myös Pelastuslaitoksen laskeutumisnäytös huvilaite Raketista...

Olimme huvipuistossa koko perheen voimin, ja suuren osan neljän tunnin ajasta kuljimme jakautuneena kahdeksi ryhmäksi, jotta lapset pääsisivät mahdollisimman moniin haluamiinsa laitteisiin. Isän ja äidin kommunikointiepäselvyydet kohtaamispaikasta aiheuttivat pieniä ongelmia, mutta muutoin kaikki sujui hyvin. Hakin suosikkilaitteita olivat Linnunrata, Vekkula ja Kummitusjuna, Pampula puolestaan piti erityisesti Hepparadasta, Lohikäärmejunasta, Muksupuksusta ja Vankkuripyörästä. Pampula meni isänsä viemänä Kummitusjunaan, mutta se oli virhe, sillä kokemus oli turhan pelottava. Maailmanpyörä Rinkelissä Pampulaa ei sen sijaan pelottanut yhtään! Minä kävin Hakin kanssa Vonkaputouksessa kastumassa, mutta vuoristoratamainen meno oli Hakista epämiellyttävää, hän ei nauttinut yhtään. Hakkikin piti enemmän rauhallisista laitteista.

Päivän päätteeksi lapset saivat toivomansa hattarat. Ruualla ei saa leikkiä, mutta tunnustettakoon, että minä liimailin hattaraviikset ja -parrat heidän naamalleen. Hetkittäin äitiäkin saattaa lapsettaa..! Mukavaa oli Linnanmäellä, ehkä jopa ensi kesänä uudestaan?

 
Kirjallinen yöpöytä

Tove Jansson: Kesäkirja
Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi päätin minäkin lukea yhden hänen kirjoistaan, ettei ole vallan ensimmäinen lukemani.. Yhtäkään hänen kirjoittamistaan Muumi-kirjoista en ole tainnut lukea loppuun saakka... Kesäkirja kertoo pienen tytön, hänen isänsä ja isoäitinsä kesänvietosta saaristossa, ja kirjan keskiössä on tytön ja isoäitinsä ystävyys. Myös luontoa kuvataan paljon. Mukavan kesäinen ja luontoa kunnioittava kirja.

Ei kommentteja: