sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Hyrskyn myrskyn

Järjestelmällistä sotkemista harrastava 1-vuotias ja velmu 3-vuotias - varma kokoonpano sille, että kotona ei ole koskaan siistiä. Tilanne ei olisi niin paha, ellei olisi vielä niin, ettei kumpikaan vanhemmista erityisemmin pidä siivoamisesta. Vaikka en olekaan mikään järjestysintoilija muutenkaan, niin jokin raja on ylitetty, kun kaikki tavarat ovat koko ajan lattialla. Ja kun yritän laittaa niitä paikoilleen, Pampula riehuu ja purkaa toisaalla aiheuttaen entistä suurempaa kaaosta.

Niinkin yksinkertainen asia kuin lavuaarin putsaus on hankalaa, koska se edellyttää lavuaarin päällä olevien tavaroiden siirtämistä väliaikaisesti lattialle. Ja Pampula on haukkana paikalla.. Eikä wc:nkään pesu ole enää helppoa. Tyrskyihin mieltynyt Pampula ei tyydy enää vain katselemaan, vaan haluaa huljutella käsiään pöntössä.

Hakkia täytyy tosin tämän aiheen tiimoilta kiitellä. Hänkin kyllä tapaa jättää vaatteensa möykyksi lattialle, mutta suostuu toisaalta välillä siivoamaan siskonsa levittämiä tavaroita paikoilleen. Ja eihän lapsia voi kaikesta syyttää. Oman lisänsä sotkuun antaa homeongelmaan liittyvä remontointi. Jotain on jo tehty, mutta vielä on epäselvää, onko ongelma kokonaisuudessaan ratkaistu. Pelkään pahoin, ettei.

Kirjatorni: Meomi, Oktonautit ja mököttäjäkala & Oktonautit ja suuri aaveriutta
Vaukirjan kerhopaketissa tuli oktonauttifanille varsinainen jymy-yllätys: kaksi Oktonautit -kirjaa! Hakki on ollut ihan onnessaan, ja kirjoja on luettu nyt joka päivä. Yllättävän hyvin oktonautit toimivat kirjanakin, vaikka tv-sarja onkin se tutumpi kanava oktonauttien kanssa viihtymiseen. Kirjaa lukiessa on helpompi tutustua hauskoihin oktonauttihahmoihin, ja oktohälytykset ja käskyt siirtyä komentosillalle kalskahtavat komealle iltasadussakin. Äitikin tykkää..!

1 kommentti:

Caroline kirjoitti...

Hei! Etsin epätoivoisesti suomenkielisiä Oktonautit -kirjoja. Jos lapsesi ei ole enää kiinnostunut ja olet valmis myymään ne, ostan ne mielelläni!