tiistai 28. kesäkuuta 2011

Pieni kesäretki

Ei sitä tarvitse lähteä ulkomaille tai edes kovin kauas kotinurkilta löytääkseen uutta ihmeteltävää ja mukavan retkipaikan. Eilen kävimme pienellä kesäisellä piknikillä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Vaikka sää oli hyvin lämmin vilvoittavaa tuulta lukuun ottamatta, onnistui japaninpoppelin nöyhtä saamaan aikaiseksi melkoisen lumiefektin!
Pääsymaksu Kumpulaan oli 4 euroa aikuisilta eli minulta ja Hakin kummitädiltä. Pienet lapset eivät maksaneet mitään. Retkelle voisi toki mennä jonnekin ihan ilmaiseksikin, mutta kyllä tuosta kasvitieteellisen puutarhan ihanasta ympäristöstä mielellään vähän maksaakin. Siellä oli rauhallista ja SIISTIÄ, Hakkikin saattoi juosta nurmikolla ilman kenkiä eikä tarvinnut pelätä lasinsiruja!

Ja olihan puutarha kaunis. Keisarinkruunut ja harjaneilikat toivat mieleen oman mummulani pihan vuosien takaa, ja eksoottisempiakin kasveja on tarjolla. Tarkoitus on piipahtaa tuonne vielä uudestaankin!

Kirjallinen yöpöytä

Kaarina Davis, Irti oravanpyörästä
Ex-sairaanhoitaja Kaarina Davisin kirja totaalisesta elämänmuutoksesta panee kyllä miettimään. Olisiko se tosiaan mahdollista muuttaa elämäntapa luonnonmukaisemmaksi ja löytää enemmän aikaa Elämiselle, ei suorittamiselle? Davisin lähtökohdat muutokselle eivät olleet yhtään sen helpommat kuin keskivertokerrostalokierrättäjän, ja hän valaa uskoa siihen, että elämäntapaa on mahdollista muuttaa, eikä vasta sitten joskus eläkkeellä. Huolellista suunnittelua elämäntyylin remontoiminenkin toki edellyttää, ja jokaisen on löydettävä siihen oma tiensä. Meistä niin monella on siihen halua, mutta onko uskallusta ja uskoa onnistumiseen? Davisin kirja kääntää jo muutaman kiven valmiiksi. Tämä kirja kannattaa lukea.

Sue Grafton, K niin kuin kuolema
Kinsey Millhone -dekkarit toimivat aina.. ja tämäkään ei ollut poikkeus. Murhatuksi uskotun tytön äiti palkkaa Kinseyn tutkimaan tapausta, ja Kinsey joutuu sukeltamaan syvälle kaksoiselämää eläneen tytön elämän kuvioihin löytääkseen motiivin ja tekijän raa'alle murhalle. Ystävyys, uhkarohkeus ja rahan ansaitseminen, siinä kirjan teemoja. Saadakseen oikeutta Kinsey turvautuu erikoiseen ratkaisuun.

Kirjatorni: Annette Tison ja Talus Taylor, Barpapapan sokkelot
Iltasatukirjana Barpapapan sokkelot voi olla toisinaan rasittava. Silmät väsymyksestä sikkarassa lukeminen yleensä sujuu, joskin sointi voi olla hieman monotoninen, mutta että pitää seurata sormella sokkelo toisensa perään.. siinä on pientä haastetta! Nimensä mukaisesti kirja sisältää monta sokkeloa, jotka ratkaistaan tarinan lomassa. Tämä kirja on kuitenkin juuri nyt meillä ehdoton ykkönen, ja osataanhan me ne sokkelotkin jo lähestulkoon ulkoa..!

Ei kommentteja: