perjantai 13. helmikuuta 2009

Ystäville 14.2.2009


Oikein hyvää ystävänpäivää teille niin tärkeille ystävilleni! En sitten lähettänyt tänä vuonna ainuttakaan ystävänpäiväkorttia, mutta tälla kuvakollaasilla, johon ovat päässeet vain alle kouluikäiset Hakin kanssa tekemisissä olleet lapset, toivotan kaikkea kaunista ja hyvää niin lapsille kuin aikuisille, ja myös niille blogini lukijoille, joita en henkilökohtaisesti tunne. Tuossa kuvakollaasissa oli aika väsääminen, joten älkää aliarvioiko suoritusta..! En ole nimittäin mikään varsinainen supernörtti tämän koneeni kanssa.

Muokattu 15.2.2009: Ystävänpäivän kuvakollaasi on ystävänpäivän jälkeen poistettu ja korvattu kuvalla Hakin ja Neiti Koiran hetkittäisestä ystävyydestä... Pahoittelen, että en kysynyt kaikilta kuvakollaasin lasten vanhemmilta lupaa kuvien julkaisemiseen.

Usein on niin, että välillä on tiettyjen ihmisten kanssa enemmän tekemisissä kuin toisten, elämäntilanteesta ja elämän kiireistä johtuen, mutta tosi ystävyys pysyy aina silti olemassa. Vuosienkin jälkeen juttua voi jatkaa. Mutta että on jonkun kanssa "suutuksissa", sitä ei ole tapahtunut sitten kouluaikojen, jolloin ystävättäreni kanssa mökötettiin koulun pihalla puhumattomina mutta kuitenkin näköetäisyydellä toisistamme. Tämän mökötyskaverin kanssa ollaan muuten edelleen oikein hyviä ystäviä.

Nyt on varmuudella niin, että yksi ystävistäni on minulle suuttunut. Ymmärrän häntä, tavallaan, mutta olen myös itse loukkaantunut hänen sanomisistaan. Tässä on kysymys mielipide- ja arvoeroista. Olen aina ajatellut, että ystävyys kestää erilaisuudet paremmin kuin esimerkiksi rakkaussuhde, mutta rajat tulevat silti vastaan. Jotkut tekemäsi valinnat voivat tuntua ystävästäsi niin vääriltä, että se on siinä. Kaikkea eivät siis ymmärrä / hyväksy ystävätkään.

Hakilla on hyvin paljon välittäviä ihmisiä lähipiirissään. Toivottavasti hän on myös niin onnekas, että aikanaan löytää hyviä ystäviä. Toistaiseksi seurallinen Hakki on toisten lasten suhteen lähinnä utelias tarkkailija. Joskus otetaan aktiivisempia eleitä - vauvauinnissa Hakki yritti kerran venytellä uimariystävättärensä punaisia uimahousuja ja viime keskiviikon Vauvakinossa hän häiritsi leffakaverinsa elokuvan katselua tökkimällä tätä selkään. Mutta kyllä ystävät sallivat pienen kosketuksenkin!

Ystävät - kiitos, että olette olemassa! Ollaan yhteyksissä!

Ei kommentteja: