tiistai 17. helmikuuta 2009

Pölylle kyytiä

Meillä on uusi imuri. Eikä se ole mikä tahansa imuri, vaan Dyson DC23 Animalpro. Nimi tuntuisi viittaavan lentokoneisiin, ja siltä imuri kyllä kuulostaakin.. ei ole mikään hiljainen peli. Mutta kyllä meillä tarvitaankin pölyyn järeät otteet!

Tämä uusi imuri tuli tarpeeseen. Entisellä oli jo ikää sellaiset 17 vuotta, ja siitä alkoi tipahdella muoviosia imuroidessa. Epäilin myös, että tämäkin imuri oli ryhtymässä pölypussittomaksi malliksi - ainakaan pussiin ei päässyt kertymään liikaa pölyä, kun kaikki tuntui palaavan takaisin huoneilmaan. Uskokaa tai älkää, ostin imurin aikanaan tällaiselta ovelta ovelle kulkevalta imurikauppiaalta. Se oli hänen esittelykoneensa, ja sain sen edullisesti. Ja hyvinhän imuri palveli, kuinka moni kodinkone nykyään kestääkään noin kauan!

Tämän uuden imurin piti saapua postitse, ja odottelin saapumisilmoitusta kuin kuuta nousevaa. Hassua sinänsä tämä hötkyily, minähän inhoan imuroimista! Mutta en inhoa imuriani, en lainkaan. Kun se kaivattu paperilappunen oli postilaatikossa, ei siinä joudettu odottelemaan miestä autoineen kotiin. Hakki pakattiin rattaisiin, ja rattaiden tavarakoriin aseteltiin pulkka... Imurin hakumatka saattoi alkaa!

Kun sain imurilaatikkoni postista, jouduin ikäväkseni toteamaan, että postin ympäristö oli hiekoitettu varsin perusteellisesti. Taiteilin laatikon ja rattaiden kanssa vähän kauemmaksi, missä asettelin imurini kauniisti kallelleen pulkan kyytiin. Olin kuin oikea kotiäitien airut, lapsi rattaissa edessä ja kodinkone mukana.

Kotimatka ei ollut ihan niin nopea kuin kuvittelin. Välillä tuli osuuksia, joissa ei ollut lainkaan lunta, tai aivan karmeasti hiekkaa. Jouduin viemään rattaita ensin eteenpäin, ja sitten palaamaan hakemaan pulkan kantaakseni sen laatikkoineen rattaiden luo. Samaan toimenpiteeseen jouduin pari kertaa myös jalkakäytävän leveydeltä parkkeeratun auton takia. (Missä olivat pysäköinninvalvojat, kysyn vaan!) Eli hiki selässä sinun pitää imurisi hakeman... Hakkia äidin ponnistelut huvittivat, kivaa ohjelmaa rattaista seurattavaksi!

Mutta niin me vain päästiin kuin päästiinkin kotiin. Hänen Aurinkoisen Korkeutensa Isäkin ehti sitten paikalle laatikon avaamista seuraamaan. Olimme vaikuttuneita imurin tehokkaasta ulkonäöstä ja kullanhohtoisesta selkäosasta, niiiin H-I-E-N-O !!!

Hakki osallistui koko ajan erittäin hienosti uuden imurin käyttöönottoon. Ja imurointi sujui ihan mukavasti. Läpinäkyvään pölysäiliöön kertyi silminhavaittavasti pölypalleroita. Aika näyttää, pärjääkö dysoni mitä ilmeisimmin autoimuriksi päätyvälle electroluxille. Mutta kyllä minä olen tyytyväinen, minulla on ihka uusi Dyson! DC23. Animalpro.

Ei kommentteja: