tiistai 9. joulukuuta 2008

Yksivuotias

Hänen Aurinkoinen Korkeutensa on täyttänyt 1 vuotta. Minä ehdin jo hitusen stressaamaan juhlien järjestämisestä, kunnes minulle tarjottiin suorastaan taivaallista ratkaisua - Hämeen mummu halusi järjestää juhlat heillä, koska vierasjoukkokin asui käytännössä naapurustossa. Vieraina olivat mummun ja papan luona Hakin puolisisarukset (3) ja setä perheineen (sis. 3 serkkua). Kainuun isovanhemmat tulevat tällä viikolla luoksemme, ja juhlimme vielä uudemman kerran pienessä piirissä, Hakin eno avovaimonsa kanssa liittynee joukkoon. Nytkään minun ei tarvitse stressata juhlista, sillä kun äitini on täällä, käy kaikki käden käänteessä..!

Juhlat Hämeessä olivat onnistuneet. Hakille oli tehty myös oma kakku, ja ensimmäistä kertaa elämässään Hakki pääsi kakun makuun ja sai myös itse syödä lusikalla. Hakki on kyllä napostellut vihanneksia ja hedelmiä omin avuin lautaselta, mutta lusikkaruoan syöttämisen olen toistaiseksi hoitanut hänen puolestaan. Ja taidan kyllä vielä jonkin aikaa jatkaakin tällä linjalla, sillä sotku oli melkoinen. Onneksi vaihtovaatteet oli pakattu juhlijalle mukaan. Makea maistui, kuten kuvasta näkyy! (Suurkiitos TT:lle kollaasin teosta!)

Olemme myös käyneet 1-vuotisneuvolassa. Kaikki oli hyvin, eikä motorinen kehityskään enää aiheuta huolta. Hakki ei vielä kävele, mutta ei kävele moni muukaan 1-vuotias. Tukea vasten otetaan kyllä askeleita. Taputtaminen ja nenän kaivaminen ovat viime aikojen uusia taitoja...

Strategiset mitat (syntyessä)

pituus 77 cm (50 cm)
paino 9430 g (3090 g)

Näin yksivuotispäivän aikaan sitä on ajatuksissaan palannut vuoden taaksepäin ja muistellut synnytystä ja ensi hetkiä vauvan kanssa. Hakki syntyi hätäsektiolla, joten syntymään liittyi ylimääräistä draamaakin. Koska olin nukutettuna, en saanut vauvaa heti syntymän jälkeen vatsani päälle kuten "normaalissa" synnytyksessä. Tämä on joskus surettanut, mutta kyllä suhde vauvaan kehittyi tästä huolimatta aivan kuten pitääkin. Hakkia on usein sanottu isänsä näköiseksi, mutta laitoksella tunnistin vastasyntyneestä kurttunaamasta kyllä myös omat piirteeni. Hän oli selvästi minun, ja tänä päivänä minulla on Hakissa mitä parhain kaveri. Hassua, miten rakkaus omaan lapseen vain kasvaa päivä päivältä. Tämähän ei ole tavallista kaikissa muissa rakkaustarinoissa (hah).

Paljon onnea ja hyvää elämää yksivuotiaalleni! toivottaa Hänen Aurinkoisen Korkeutensa Äiti.

1 kommentti:

Nasumurmeli kirjoitti...

Hurjan paljon Onnea 1-vuotiaalle
Hakille! Hieno kuvakollaasi ja Hakki näytti nauttivan täysin siemauksin synttärikakustaan!