sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Isän tavat tunnetaan

Nykyään Hakki kaipaa aktiivista tekemistä. Jos rattaissa istuminen ei lukeudu enää suosikkiharrastuksiin, niin eipä myöskään kaupan ostoskärryissä jököttäminen. Autokärry voi tosin muodostaa poikkeuksen... Eilen piipahdimme Hakin kanssa lähikaupassa, ja päätin antaa hänelle ensimmäisen kerran mahdollisuuden työntää ihan itse lasten pieniä ostoskärryjä. Meillä oli niin vähän ostettavaa, että niihin mahtui kaikki. Mutta ei olisi mahtunut, jos Hakki olisi saanut toteuttaa itseään ja lastata kaiken käsille ulottuvan kärryihin.. tästä täytyi hieman keskustella. Kärryjen vauhti meinasi myös välillä yltyä mahdottomaksi, ja toki ne kerran kaatuivat ostoksineen keskelle käytävääkin. Mutta valtavan innostunut ruokakaupassa asioija minulla oli mukana tällä kertaa!

Minulle hauskaksi reissun teki myös se, miten Hakki kommentoi hyllyjen tarjontaa. "Isä", hän kajautti, ja osoitti lenkkimakkarapakettia. Totesin vain, että juu, isä syö kyllä makkaraa, mutta ei nyt osteta sitä. Hakki myös tiesi, että makkara kaipaa palanpainiketta. Juomahyllyjen luona hän taputti sikspäkkiä ja sanoi kuuluvasti "isä". Juu, isä juo kyllä kaljaa, mutta ei nyt osteta sitäkään, oli jälleen äidin rooli evästää.

Kotona kauppareissun jälkeen Hakki käveleksi Franklin-kirjan kanssa. Ehdotin hänelle, että ota kirja ja tule tänne sohvalle äidin kanssa, niin luetaan yhdessä! Hakki pudotti kuvakirjansa lattialle, otti hyllystä Claes Ohlssonin kuvaston, tuli viereeni sohvalle ja alkoi selailla. Hakki toden totta tuntee isänsä tavat..!

1 kommentti:

tuttiina kirjoitti...

On kyllä upeaa nähdä miten paljon nuo pikku taaperot yhdistelevät eri asioita :)

Neakin on välillä saanut ottaa omat ostoskärryt, ja melko hyvin se on jopa toiminutkin... Nykyään kun mennään kauppaan niin neiti haluaisi ne joka kerta. :)